Tehnologie si certificari

BioBag este principalul furnizor mondial de solutii alternative din material plastic biodegradabil pe baza de amidon. BioBag este produs pe baza solutiei Mater-Bi ®, o combinatie patentata de amidon si poliesteri cu proprietatati apropiate materialului plastic ‘clasic’ dar complet biodegradabil in conditii naturale. Amidonul folosit este extras din porumb certificat nemodificat genetic.

BioBag este o solutie cu adevarat biodegradabila, certificata conform normelor Europene, Nord-Americane si Australiene, inclusiv pentru compostarea casnica. BioBag este complet diferit de solutiile ‘oxo-biodegradabile’ care in esenta au la baza tot polietilena dar au adaugat in compozitie aditivi care fragmenteaza polietilena in conditii controlate ce nu se regasesc in realitate in mediul inconjurator. Mai multe informatii despre biodegradabil versus OXO-biodegradabil gasiti aici.

Pungile si sacii BioBag sunt rezistenti, chiar uzi, permit ‘transpiratia’ umiditatii in exces dar constituie o bariera foarte buna impotriva bacteriilor, virusilor, sporilor si fungilor. Permitand evaporarea umiditatii in exces, sacii BioBag impiedica formarea mirosurilor neplacute si a mucegaiului.

Pastrati in casa, in mediu uscat, sacii BioBag isi pastreaza rezistenta un an. In mediul natural se descompun complet in 1 pana la 12 luni, in functie de conditiile de mediu.

cumpara acum online